Ledigheden rasler ned i Fredericia

På blot et enkelt år er der lykkedes at få ledigheden til at falde med 13,5 procent. Det er det største fald i hele Region Syddanmark.

Selvom Fredericia i årevis har kæmpet med stor arbejdsløshed, fordi byen har mistet mange af sine industriarbejdspladser, så er det nu, ved hjælp af en målrettet indsats lykkedes, at få den udvikling vendt.

I 2015 var der godt 1100 fuldtidsledige i Fredericia Kommune, mens der i 2012 var godt 1700 fuldtidsledige.

Ifølge Marianne Thomsen, der er udvalgsformand for Arbejdsmarkeds og integrationsudvalget, så har Fredericia Kommune gjort meget ud af at sikre gode rammevilkår til virksomhederne og samtidig, så er kommunens jobcenter blevet gode til, at sørge for, at finde de helt rigtige medarbejdere til virksomhederne.

Hvis det viser sig, at være nødvendigt så sørger jobcentret for, at tilbyde de ledige de kurser der passer til en ledig stilling og så har de succes med, at fokusere på holdninger og værdier i stedet for kompetencer og kvalifikationer hos de ledige.

Selvom det altså går den rigtige vej i Fredericia, så var ledighedsprocenten i januar måned dog på 4,7 procent, mens landsgennemsnittet det lå på 4,4 procent.