Ledigheds-bootcamp er en succes

Foreningen og mentorordningen Bryd Unges Ledighed NU! er sat i verden for at hjælpe ledige unge med at komme i job eller uddannelse.

Ledige unge i Region Syddanmark kan nu komme i en boot camp, hvor de modtager hjælp fra en erhvervsmentor, der skal hjælpe dem med at komme i gang med et job eller en uddannelse. Initiativet kommer fra Q8, der sammen med kommuner og virksomheder danner mentorordningen Bryd Unges Ledighed NU.

quote

Det vigtigste for de unge er, at få en god oplevelse med sig. De kan få inspiration til, hvordan man kan søge job og komme i gang med uddannelse, og så kan de få nogle idéer til, hvordan de bruger deres eget netværk til at komme videre.

Trine Bruun Mathiasen, projektleder, Bryd Unges Ledighed NU!

I dag får unge kontanthjælpsmodtagere i vores område hjælp. Erhvervsmentorer fra landets største virksomheder tager de unge under vingerne på Nord Gourmet i Kolding, hvor deltagerne skal trænes i jobsøgning.

- Det vigtigste for de unge er at få en god oplevelse med sig. De kan få inspiration til, hvordan man kan søge job og komme i gang med uddannelse, og så kan de få nogle idéer til, hvordan de bruger deres eget netværk til at komme videre, fortæller Trine Bruun Mathiasen, projektleder, Bryd Unges Ledighed NU!

En ekstern undersøgelse fra Als Research viser, at 8 ud af 10 deltagere i Sønderborg og Varde Kommune kom i enten job, uddannelse, praktik eller andre former for beskæftigelse.

Udover Q8 er kommunernes jobcentre og Foreningen Nydansker også samarbejdspartnere på projektet.