Lego beskyldes for at bidrage til skovdød

Undersøgelser fra Greenpeace viser, at dele af Legos Star Wars-serie er pakket ind i papir fra truet regnskov.

Dansk Star Wars-Lego er pakket ind i papir, der stammer fra Indonesiens hårdt pressede regnskovsområder.

Sådan lyder beskyldningen fra Greenpeace, der har fået et uafhængigt laboratorium til at undersøge emballagen hos de fire største legetøjsproducenter.

Prøverne viser, at nogle af papæskerne til Legos Star Wars-serie indeholder rester af træ fra den indonesiske regnskov.

Samme beviser findes mod Disney, Hasbro og Mattel, hvor Barbie er den klart største synder.
 
Det er firmaet Asia Pulp & Paper, som ifølge Greenpeaces undersøgelser leverer papiret fra regnskoven, og derfor opfordrer miljøorganisationen virksomhederne til at stoppe samarbejdet med firmaet.

- I stedet for at være årsag til problemet kan store, globale virksomheder som Mattel, Hasbro, Disney og Lego spille en meget vigtig rolle i løsningen ved at indføre bæredygtighedskrav til deres leverandører og holde op med at benytte Asia Pulp & Paper, siger Dan Belusa fra Greenpeace.

Lego er ifølge kommunikationschef Charlotte Simonsen opmærksom på problematikken og derfor gået i gang med at undersøge alle sine emballager for at finde ud af, om der er hold i beskyldningerne.

- Og samtidig har vi allerede sidste år besluttet, at vores emballager i løbet af et års tid skal laves af genbrugsmateriale eller af materiale, der er certificeret med en garanti om, at det ikke bidrager til skovdød, siger hun.
 
I øjeblikket er omkring 75 procent af Legos emballager lavet af genbrugsmateriale.