Stor nedtur for Lego: Gør klar til hundredevis af fyringer i Billund

Omsætningen i Lego er faldet med fem procent, og det får nu koncernen til at fyre hver tolvte medarbejder.

Omkring 1400 Legoansatte på verdenplan kan forvente en fyreseddel, efter Lego leverer et halvårsregnskab, der viser en tilbagegang i omsætningen på fem procent. 

Koncernen oplyser i halvårsregnskabet, at de forventer, at mellem 500 og 600 medarbejdere bliver afskediget i Billund alene.  

Det sker, efter Lego i dag har offentliggjort et halvårsregnskab, hvor salget af Lego-klodser er faldet med 5 procent i årets første halvår til 14,9 milliarder kroner. Samtidig er driftsoverskuddet faldet med 6 procent til 4,4 mia. kroner.

Som resultat af det dårlige regnskab vil Lego fyre otte procent af virksomhedens ansatte - det svarer til de føromtalte 1400 stillinger. Mange af de ansatte, der nu skæres væk, var ansat til at varetage en forventet større produktion, end regnskabet altså viser, at man altså har fået.

Lego oplyser, at de forventer, at størstedelen af afskedigelserne vil ske inden årsskiftet. 

- Vi er kede af at lave ændringer

Bestyrelsesformand Jørgen Vig Knudstorp kalder det skuffende. Men han varsler også forenkling af virksomheden, hvis Lego skal fortsætte med at vokse.

- Vi er meget kede af at skulle lave ændringer, der kan påvirke mange af vores medarbejderes liv. Alle Lego-kolleger er utroligt passionerede i deres arbejde hver eneste dag, og det er vi dybt taknemmelige for. Desværre er det bydende nødvendigt for os at træffe disse svære beslutninger, lyder det fra formanden i Lego-koncernen, Jørgen Vig Knudstorp, i en pressemeddelelse.

På trods af dagens regnskab kan Lego dog stadig kalde sig verdens største legetøjsproducent.