TV der bevæger dig

Lego planlægger massive investeringer i Billund

- Vi ser Billund som det pulserende hjerte i virksomheden, siger Jørgen Vig Knudstorp, adm. direktør i Lego..

Over de næste 5-10 år vil Lego investere i - og udbygge - deres hovedkvarter i Billund, der i dag er arbejdsplads for mere end 4.000 ansatte.

Lego koncernen er begyndt at undersøge flere mulige investeringer i sit globale hovedsæde i Billund, hvor virksomheden blev stiftet i 1932. I dag arbejder flere end 4.000 medarbejdere i hovedsædet i funktioner som produktudvikling, markedsføring, produktion, produktionsudvikling, produktions- og produktkvalitet samt en lang række servicefunktioner. I de senere år er antallet af ansatte i Billund øget markant – alene i 2015 med flere end 250.

Legos planer:

  • Et nyt bygningskompleks mellem Aastvej og Højmarksvej midt i Billund, der skal fungere som arbejdsplads for Lego  medarbejdere på tværs af flere funktioner. En vigtig del af bygningskomplekset er det globale medarbejderhus kaldet ”Lego People House”, som integreres i bygningen.
  • Etableringen af Sustainable Materials Centre – cirka 4.500 kvadratmeter forskningscenter, hvor der skal arbejdes på at finde mere bæredygtige alternativer til fremstilling af Legoprodukter.
  • Midlertidige kontorer til flere hundrede medarbejdere på et ubebygget areal i Billund.
Herudover undersøges nu muligheden for:
  • Opførelse af op til flere kontorbygninger i forbindelse med Lego fabrikken i Billund.
  • Etablering af faciliteter til udvikling og test af nye produktionsteknologier i tilknytning til de nye kontorbygninger.

- De planer for mulige investeringer i Billund, som vi lægger frem i dag, er fra vores side et stærkt budskab om, at vi fortsat ser Billund som det pulserende hjerte i virksomheden, og det er planer, der er inspireret af og støtter op om kommunens langsigtede vision for udviklingen af Billund by, siger Jørgen Vig Knudstorp, adm. direktør i Lego koncernen i en pressemeddelelse.

Lego koncernens mulige investeringer i Billund omfatter en række aktiviteter, der kan finde sted over de næste 5-10 år, i takt med at behovene opstår.

På endnu længere sigt undersøges også, hvordan en potentiel udvidelse af Lego fabrikken i Billund kunne foregå. Der er ikke tale om konkrete planer, og en eventuel udvidelse afhænger af den globale efterspørgsel samt Lego koncernens generelle investeringer i produktionskapacitet i fremtiden.

Se her LEGO's pressechef Roar Rude Trangbæk forklare, hvorfor LEGO vil investere i virksomhedens hjerte i Billund:

00:14 Luk video

 

 

 

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden