Lego vokser og ansætter i Tjekkiet

Lego ansætter 800 flere i produktionen. Det er dog ikke danske arbejdspladser, da udvidelsen sker i Tjekkiet.

Det går så godt for Lego, at den danske legetøjs- og spilproducent nu regner med at ansætte flere medarbejdere.

Samlet forventer man at øge antallet af medarbejdere i den tjekkiske produktion med 800, så der i 2015 er 2000 ansatte på fabrikken i Kladno.

- Det er en konsekvens af den fortsatte vækst, vi oplever, og baseret på vores forventninger til fremtidig efterspørgsel i Europa og resten af verden, siger Carsten Rasmussen, ansvarlig for koncernens pakkerier i Europa.

Og det går rigtigt godt for Lego, selv om finanskrisen kradser i det store dele af verden. De seneste fem år har koncernen øget omsætningen med mere end 15 procent årligt.

Fabrikken i Tjekkiet er udvidet adskillige gange de seneste år - og planer for endnu en udvidelse blev annonceret i september 2012. Men der er nu behov for flere hænder.

Carsten Rasmussen siger, at der er brug for yderligere kapacitet for at følge den forventede efterspørgsel.

- Vi vil gradvist og afhængigt af den vækst, vi oplever de kommende år, investere i produktionsudstyr og øge antallet af medarbejdere, siger Carsten Rasmussen.

Ifølge Lego vil udvidelsen betyde investeringer for et tocifret millionbeløb i euro.

Det er især Lego Friends og Lego City samt de mange spil, der skaber den store efterspørgsel.

Fyringer begrænses i Billund

I februar varslede Lego nedlæggelse af 380 job i Billund over to-tre år.

De første 75 stillinger skal efter planen nedlægges inden udgangen af i år. Antallet af afskedigelser ser dog ud til at blive begrænsede.

En stor del af de allerede fyrede har fået nyt job i Lego. Blandt andet er støbe-produktionen udvidet til at køre 360 dage om året, oplyser Fagbladet 3F.