Liberal Alliance mister to byrådskandidater

Liberal Alliance har mistet to spidskandidater i Trekantområdet.

Kent Hedemann Kristensen har valgt at gå selv som spidskandidat til kommunalvalget i Fredericia.

John Grøndahl er blevet fyret som spidskandidat og formand for partiet i Billund Kommune.

Og det er en beslutning, som John Grøndahl selv har haft meget lidt indflydelse på.

- Det foregik på den måde at Leif Mikkelsen fra hovedbestyrelsen ringede mig op og sagde, at jeg havde to valg. Enten kunne jeg gå stille og roligt eller også kunne jeg blive ekskluderet, siger han til DR Trekanten.

Ifølge John Grøndahl har Leif Mikkelsen sagt til ham, at han kom med en udtalelse, som lå uden for partiets politik. Men hvilken har han ikke kunnet få oplyst af landsformanden.

Landsformanden i Liberal Alliance, Leif Mikkelsen, vil ikke kommentere, hvorfor John Grøndahl er faldet i unåde.

243 kilometer i timen

Kent Hedemann har valgt at trække sig, efter det er kommet frem, at han har kørt 243 kilometer i timen i sin Mercedes, mens han tog et billede af det.

- Jeg har trukket mig som spidskandidat, fordi der ville være for meget fokus på mig og handlingen, og ikke på alt det gode arbejde, som vi har gjort, siger han.

Han er bange for, at han kunne komme til at skade Liberal Alliances valgkamp i hele landet, hvis han ikke havde trukket sig.

- Den her artikel var den mest læste i går på BT. Så det er noget alle ved, og som alle vil tale om. Så jeg synes ikke, at der var andre muligheder, hvis man er en ansvarlig holdspiller, og det anser jeg mig selv for at være, siger han.

Kent Hedemann fortsætter som medlem af Liberal Alliance.