TV der bevæger dig

Listeria: Dødsfald måske kædet sammen med køkken?

00:41

Elbokøkkenet i Fredericia: Måske sammenhæng til dødsfald i september?

1 af 2

Fødevarestyrelsen har offentliggjort, at en ældre mand, som døde i september, var smittet med listeriose. Manden har fået mad fra Elbokøkkenet i Fredericia ? og listeria-bakterien er den samme, som er fundet i det fælleskommunale køkken.

- Vi er kede af mistanken om en sammenhæng mellem dødsfaldet og fund af listeriabakterier i vores køkken, siger formanden for Elbokøkkenet, Kaj Johansen, til TV SYD. Vi følger de anvisninger, som vi har fået ? og er kede af, at det ikke står klart om der er sammenhæng mellem dødsfaldet og fundene af listeria i vort køkken.

Elbokøkkenet er et fælleskommunalt køkken, som leverer ældremad i Kolding, Haderslev, Middelfart og Fredericia Kommuner.

Der har i foråret været gjort to fund af listeria i køkkenet ? og flere hundrede portioner mad er blevet kaldt tilbage. Der har været rapporteret om enkente sygdomstilfælde, som kan have sammenhæng, men ikke dødsfald.

Nu viser en samkøring mellem Fødevarestyrelsen og Statens Seruminstituts registre, at en borger allerede tilbage i september sidste år blev smittet med listeria, der er af samme type, som den, der er fundet i køkkenet. Manden er død.

Fødevarestyrelsens sekstionsleder i Sydjylland, Eva Rosenørn, kan bekræfte, at der er et type-sammenfald. Men det kan ikke sige, om bakterien er årsag til dødfaldet.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden