TV der bevæger dig

Litauere afsløret i sommerhus fuld af tyvekoster: Nu har de fået deres dom

Arkivfoto. Foto: TV SYD

Seks litauere er blevet dømt skyldige i blandt andet hæleri, tyveri og dokumentfalsk, og de seks mænd har nu fået en dom på i alt 27 måneders fængsel og udvisning af Danmark.

De seks litauiske mænd blev afsløret i et sommerhus i Hejls, forklarer anklagerfuldmægtig Tobias Engby i en pressemeddelelse fra Sydøstjyllands Politi:

- Efter at have sigtet en af de tiltalte for butikstyveri i Vejle valgte Sydøstjyllands Politi at indsætte et observationshold, der efter løsladelsen af den tiltalte skulle observere hans færden. Han førte politiet til et sommerhusområde ved Hejls, hvor de fem andre tiltalte opholdt sig, og hvor politiet fandt blandt andet 232 flasker spiritus, 161 stk. Fiskars Knive og mange andre butiksvarer. 

Læs også Butikstyv ledte politiet til sine sammensvorne

De seks mænd nægtede hæleri af varerne. Den ene af mændene erkendte dog i retten at have stjålet varerne i danske butikker mellem den 23. og 28. marts – på nær 100 flaske spiritus, som han angiveligt havde med fra Litauen.

Derudover blev flere af mændene dømt for dokumentfalsk, da tre ud af de seks ved anholdelsen viste falske ID-kort. Desuden viste det sig, at flere af de anholdte også tidligere var dømt for at benytte sig af falske identiteter. I alt 21 forhold nåede de seks mænd op på, og retten fandt de tiltalte skyldige i samtlige forhold.

Det udløser henholdsvis 3, 4, 4, 4, 5 og 7 måneders ubetinget fængsel, udvisning af Danmark, indrejseforbud i seks år og alle fundne varer blev konfiskeret. Sagsomkostningerne blev betalt med kontanter, som den ene af de seks litauere havde på sig.

- Retten lagde i skærpende retning vægt på, at flere af lovovertrædelserne var begået i forening, at flere af de tiltalte var tidligere straffede i Danmark, at de ingen tilhørsforhold havde til Danmark og var ankommet til Danmark kort før forbrydelserne blev begået uden penge på lommen, siger anklagerfuldmægtig Tobias Engby.

Alle seks litauere blev varetægtsfængslet efter dom, indtil afsoning og udvisningen af Danmark kan fuldbyrdes.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu