Sidste sommerdage med livredderne ved kysterne

Frem til lørdag er det sidste chance for at tage en dukkert i bølgen blå under opsyn af livredderne, der kun to gange har været i direkte livreddende aktioner ved de lokale strande.

Mange har nu holdt deres sommerferie og det betyder også, at den travleste del af badesæsonen er ved at være forbi. Denne uge er derfor sidste chance for at bade under opsyn af TrygFonden Kystlivrednings livreddere, som på lørdag har sidste arbejdsdag på strandene.

- Vejret betyder meget for, hvor mange der færdes på strandene. Vi har haft både godt og skidt vejr denne sommer, hvor vi for alvor har været i aktion to gange i Syd- og Sønderjylland, siger kystlivredder Søren Eskildsen til TV SYD på en forblæst onsdag formiddag.

Livredderne har overvåget strandene ved Lakolk, Rindby, Vejers, Henne, Hvidberg  og Fredericia Østerstrand siden den 20. juni.

I denne sommer har livredderne til dato kun været involveret i to livreddende aktioner ved strandene i TV SYDs sendeområde.

I uge 29 hentede livredderne ved Hvidbjerg Strand to drenge på fem og syv år ind på land. Drengene var sejlet ud i en oppustelig gummibåd og mistede kontrol over båden, da fralandsvind blæste dem 150 mester ud fra kysten med retning mod Fanø.

I uge 30 blev  livredderne på Vejers Strand alarmeret af en badegæst om, at en 80-årig mand var kommet i vanskeligheder ca. 150 meter ud for kysten. Manden var afkræftet efter at have været fanget i et revlehul. Samtidig er en anden badegæst løbet ud og forsøgt at bjærge den 80-årige mand. Begge mænd blev bjærget sikkert i land af livredderne.

Livredderne har dog langt fra været arbejdsløse, da de har ydet førstehjælp og lavet forebyggende indsatser.

Frem til lørdag er livredderne på strandene fra kl. 10-14, hvor de vil lære børn og voksne om badesikkerhed og lade alle interesserede komme i praktik som livreddere. Onsdag er det i Henne, torsdag Hvidbjerg Strand i Blåvand og fredag-lørdag Lakolk Strand på Rømø.