Livredder-tårne redder liv

Det er nu anden sommer med livredderstationer på den jyske vestkyst, og det har skabt resultater. Men før livreddertårnene kom, omkom mange i Vesterhavets bølger.

I 2009 omkom tre turister på få dage syd for Hvide Sande. I 2006 druknede en 59-årig kvinde ved Vejers. I 2005 led to voksne og et barn druknedøden ved Houstrup. Det er blot nogle få af drukneulykkerne de senere år. Fælles for dem alle er, at der ingen livreddertårn var på strandene.

Ingen drukne-ulykker

Det er der i dag på Vejers Strand, Henne Strand og ved Lakolk på Rømø. Siden livredderstationerne er kommet her til landsdelen og mange andre steder i landet, er antallet af drukneulykker faldet fra 24 i 2008, til 13 i 2009. I år er der indtil videre kun registreret en drukneulykke, og det var på Lolland.

I TV SYDs sendeområde har der ikke været drukne-ulykker i badesæsonen 2010.

- Tallene viser tydeligt, at vi redder liv. Vi forsøger for så vidt muligt at tage fat i folk, når de kommer for langt ud og den slags, så ulykken ikke sker, fortæller livredder Martin Jørgensen.

Fabelagtigt

Michael B. Aller, der er formand for Rådet for Større Badesikkerhed, betegner indførslen af livredder-stationer og livreddere mange steder som "fabelagtigt for badesikkerheden".