Livreddere: Lad være med at tage badedyr med på stranden

Livreddere har været i aktion ni gange i den forløbne uge. Mange gange på grund af badedyr.

Badedyr, luftmadrasser og gummibåde har givet livreddere travlt den seneste uge.

- På de vestvendte strande har der været en kraftig fralandsvind. På trods af dette har badegæsterne haft badedyr med sig til stranden, og det har medført, at flere personer er drevet til havs og ikke har kunnet kæmpe sig ind på land, siger chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning Anders Myrhøj.

- Generelt er vi som livreddere ikke synderligt glade for badedyr på stranden, da de let kan bringe sikkerheden i fare. Har man taget et badedyr med på stranden, skal man sørge for at læse vinden og vandet, inden man kaster sig i bølgerne. Er der fralandsvind, skal man med sikkerhed lade badedyret ligge i strandtasken for at undgå at bringe sig selv, sin familie og andre badegæster i fare, og er man i tvivl, skal man spørge den lokale livredder, siger Anders Myrhøj.

På Lakolk Strand på Rømø har livredderne netop været i aktion.

En far var sammen med sine to børn på henholdsvis 1 og 4 år drev til havs i en gummibåd. En strandgæst forsøgte at komme familien til undsætning, men kunne heller ikke kæmpe mod vinden og drev med ud sammen med de andre.

Alle fire blev reddet i land af TrygFondens kystlivreddere.

I denne uge bliver der med stor sandsynlighed også fralandsvind ved de vestvendte strande.