Livsfarligt udspring ved Østerstrand

En litauisk mand midt i tyverne blev reddet af TrygFondens Kystlivreddere ved Østerstrand i Fredericia. Han sprang på hovedet på for lavt vand og brækkede muligvis nakken.

Manden sprang på hovedet fra badebroen. Men da vandet ikke er særligt dybt, ramte han hovedet mod bunden og slog sig bevidstløs, oplyser TrygFonden.

En badegæst i nærheden lagde mærke til, at manden lå med hovedet nedad. Han vendte ham om i vandet og alarmerede livredderne.

Livredderne stabiliserede nakken og hentede manden op til stranden på et spineboard.

Da ambulancen ankom, var manden ved bevidsthed og følelsesløs fra brystet og ned.

 

 

I sidste uge gennemførte livredderne fra TrygFonden Kystlivredning i alt 3 livreddende aktioner, 1.139 førstehjælpsaktioner, 463 forebyggende aktioner og 6.416 oplysende indsatser.

TrygFondens livreddertårne er bemandet alle ugens dage i perioden fra den 24. juni til den 17. august fra kl. 11-19. I havnebadene er livreddertårnene bemandet fra den 15. juni til den 31. august. Havnebadet ved Fisketorvet og Havnebadet Sluseholmen i København er åbent alle dage kl. 11-19. Havnebadet på Islands Brygge i København er åbent mandag-fredag kl. 7-19 og lørdag-søndag kl. 11-19.

Se, hvor du finder det nærmeste livreddertårn, og læs de 5 nationale baderåd på www.respektforvand.dk. Du kan også gratis downloade TrygFonden Kystlivrednings app Strandvejr til iPhone og Android.