Løb med Kronprins Frederik til hans 50 års fødselsdagsfest

Kronprinsen markerer næste år sin 50 års fødselsdag ved at invitere hele Danmark til løbefesten ”Royal Run”, hvor alle kan løbe eller gå sammen med ham mandag den 21. maj i Esbjerg.

I anledning af Kronprinsens runde dag omdannes Danmarks fem største byer nemlig til én stor løbefest hele 2. pinsedag, mandag den 21. maj 2018.

Royal Run, som eventen hedder, bliver den første store begivenhed i den kongelige fødselsdagsuge op til 50-årsdagen den 26. maj.

Her kan danskerne komme helt tæt på Kronprinsen og fejre fødselaren ved enten at løbe eller gå sammen med ham på to distancer: One Mile (1,609 kilometer) og 10 kilometer.

I Esbjerg tager ruterne udgangspunkt fra Vognsbølparken - og den lange rute vil gå forbi en række af Esbjergs vartegn og kendte steder som eksempelvis Mennesket ved Havet, de 4 hvide mænd på stranden ved Sædding.

Alle fem byer afholder hele dagen en lokal fest, hvor alle er velkomne.

quote

Jeg synes, at det er en fantastisk måde at en dele en dag med hele Danmark.

Kronprins Frederik

Kronprinsen begynder dagen i Aalborg, hvor han løber One Mile. Herefter fortsætter han til Aarhus, Esbjerg og Odense, hvor han ligeledes løber One Mile, inden han slutter sin løbefest af i København/Frederiksberg med at løbe 10 kilometer gennem hovedstaden sammen med alle, der har lyst til at være med.

Royal Run aktiverer danskerne

Kronprinsen er en ivrig løber og motionist. Med Royal Run ønsker han at benytte den runde dag til at komme tæt på danskerne med bevægelse som omdrejningspunkt for dagen. Og med et ønske om at inspirere endnu flere til at komme i gang med at løbe – en af danskernes foretrukne motionsformer.  

- Når jeg næste år fylder 50, vil jeg blandt andet fejre dagen med et løb, hvor hele Danmark kan være med. Jeg synes, at det er en fantastisk måde at en dele en dag med hele Danmark, siger Kronprins Frederik.

Royal Run skal være et løb, der henvender sig til de erfarne løbere, men i lige så høj grad til dem, der binder løbeskoene for første gang, og alle er velkomne uanset alder. Jeg håber, at rigtigt mange vil deltage i Royal Run til næste år, når vi skal løbe sammen igennem fem af Danmarks smukke byer, siger Kronprinsen. 

Esbjergs borgmester glæder sig 

Esbjerg Kommunes borgmester, Johnny Søtrup, ser frem til den kongelige fødselsdag i byen:

- Vi glæder os til igen at byde Kronprinsen velkommen i Esbjerg. Vi er stolte af, at vi i Danmarks energihovedstad kan være med til fejringen. Det er helt i vores ånd, at Kronprinsen fejres med en aktivitet, der kræver og giver god energi, og hvor rigtig mange har mulighed for at være med. Vi vil sammen med Esbjerg Atletik og Motion gøre vores til, at det bliver en rigtig festdag, siger borgmester Johnny Søtrup.

Bag Royal Run står DIF, DGI og Dansk Atletik Forbund. Royal Run arrangeres i regi af Bevæg dig for livet – Danmarks største idrætsvision, som støttes af Nordea-fonden og TrygFonden. TV 2 er mediepartner på Royal Run.

Her inviterer Kronprinsen til fødselsdagsløbet Royal Run