Løb på landingsbanen om natten

Natten til fredag indtager 5.000 løbere startbanen i Billund Lufthavn og løber et motionsløb i helt særlige omgivelser.

Det sker natten til Store Bededag, fredag den 16. maj, hvor 5.000 løbere står klar til at indtage lufthavnens startbane.

Kun en uges tid tog det at få de 5.000 startnumre afsat til natløbet Billund RUNway, der afholdes i forbindelse med Billund Lufthavns 50-års jubilæum.

Motionsløbet RUNway er én af flere aktiviteter, der er med til at markere Billund Lufthavns 50-års jubilæum. Lufthavnen er på 50 år gået fra 4.200 passagerer til 2,8 millioner passagerer i 2013.

- Vi har valgt at fejre vores jubilæum sammen med passagerer, kunder og samarbejdspartnere. Alle er en del af lufthavnens succes. I april åbnede vi dørene for en kæmpe charterfest med over 1.000 gæster, og nu er det så motionsløbernes tur til at være en del af fejringen, fortæller Anders Nielsen, projekt- og udviklingschef i Billund Lufthavn.

Hele løbsgebyret går ubeskåret til Børnehjertefonden, der samler penge ind til fordel for hjertesyge børn og deres familier. Med et totalt udsolgt løb kan fonden se frem til et ganske pænt støttebeløb.

- Vi er glade for, at vi kan støtte et godt formål og samtidig give 5.000 løbere en unik oplevelse. Med så mange tilmeldte betyder det, at vi kan donere et pænt beløb til Børnehjertefonden og dermed hjælpe mange mennesker. Nu afventer vi bare startskuddet, siger Anders Nielsen.