TV der bevæger dig

Løjt Kirkeby Skole raseret af brand

00:43

Her gik ilden op gennem taget.

Alarmen gik på, at der stod flammer op fra taget på et sted, hvor to skolefløje mødes på Løjt Kirkeby Skole. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

1 af 3

Der bliver ingen undervisning for eleverne i 7.-9. årgang fredag, da der tidlig fredag morgen udbrød brand på Løjt Kirkeby Skole nordøst for Aabenraa. Syd- og Sønderjyllands Politi fik alarm-melding om brand i taget kl. 03.53.

- Alarmen gik på, at der stod flammer op fra taget på et sted, hvor to skolefløje mødes, siger vagtchef Ole Aamann, Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD.

Branden er nu under kontrol - men der skal arbejdes med efterslukning hele formiddagen. Ingen mennesker er kommet noget til ved branden og det er kun en del af skolens bygninger, der er brand- og vandskadet.

På skolens hjemmeside skriver skole-leder Merete Gissel fredag morgen:

- Vi har haft brand, med udspring i billedkunstlokalet i nat. Branden er under kontrol og der er efterfølgende vandskader. Undervisningen er aflyst for 7.- 9. årgang.

For 0.-6. årgang er der pasning eller undervisning i det omfang, det kan gennemføres. Hvis I har andre pasningsmuligheder, er det en hjælp for skolen. Der er fælles information i Hallen kl. 8.00, lyder beskeden til elever og forældre.

Senere i dag skal politiets teknikere undersøge skolen for at komme nærmere en forklaring på, hvordan branden er opstået.

- Vi kender endnu intet til årsagen. Teknikerne skal ud for at kigge på det, når der er dagslys, siger vagtchef Ole Aamann, Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD.

- Løjt Kirkeby Skoles hjemmeside

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden