Løn-garanti ved fyringer på Danish Crown

Slagteri-arbejderne på Danish Crown får nu de penge, de går ned i løn, retur, hvis de modtager en fyreseddel i den fireårige periode, som aftalen løber. Det er netop aftalt i forlængelse af den meget omtalte aftale om lønnedgang og investering i nye svinestalde, som slagteriet og de ansatte indgik i sidste uge.

Få dage før de skal stemme om en aftale om at gå ned i løn mod en garanti for, at slagteriet ikke lukker de næste fire år, fik medarbejderne hos Danish Crown onsdag en tilføjelse til aftaleteksten, skriver Fyens Stiftstidende fredag.

Lønnedgangen på 6,4 procent skal gå til en fond, som svineproducenter kan låne af til udvidelse af produktionen.

Der er udsigt til et meget tæt løb, når de omkring 6000 ansatte på Danish Crowns svineslagterier rundt om i landet skal beslutte, om de frivilligt vil gå ned i løn for - måske - at redde deres arbejdspladser på længere sigt.

Fællestillidsmand Lars Mose fra Danish Crown siger, at resultatet kan gå begge veje.

- Det er meget svært at sige, men jeg vil tro, at det ligger fifty-fifty lige i øjeblikket. Vi hører jo kun dem, der er imod forslaget, sagde Lars Mose, der sammen med resten af tillidsfolkene står bag idéen om fælles lønnedgang.

Initiativet har mødt opbakning fra flere ministre og fra slagteriarbejdernes fagforening, Fødevareforbundet NNF.

Men de ansatte er tilsyneladende skeptiske over for forslaget, der skal investere samlet 600 millioner kroner af deres løn i øget svineproduktion.

Stemmerne tælles samlet op tirsdag

Tillidsrepræsentanterne på Danish Crowns slagterier har også besluttet, at den afstemning, som de omkring 6.000 stemmeberettigede slagteriarbejdere skal igennem, skal foregå samlet.

Alle stemmesedlerne samles og tælles op på tirsdag. Og resultatet for de enkelte slagterier bliver ikke oplyst.