Lørdagens overblik: Nu kan du købe fyrværkeri

Fra i dag af kan du købe fyrværkeri til nytåret og få det skudt godt i gang. Men du må vente lidt endnu med at fyre det af - først fra den 27 december må fyrværkeriet skydes af. Det er dog ikke alle, der er lige begejstret for fyrværkeri. Når SSP Forebyggelse og Vejledning tager rundt og fortæller femteklasseselever i Esbjerg Kommune, hvordan de skal omgåes de farlige raketter, er et af temaerne, hvordan vi passer på dyrene. Det er nemlig ikke alle, der tænker over, at de ikke er lige så vilde med fyrværkeri, som vi kan være. Et af rådene er at være opmærksom på sit dyr og rulle gardiner ned og tænde for lidt musik, når der skydes af. 

I dag afholdes der for tredje år i træk Isskulpturfestival i Give. Mere end 4,3 ton is skal der i dag arbejdes med. 10 kunster vil prøve krafter med isen og udstille deres værker. Også børn og barnlige sjæle har mulighed for at prøve at forme isen til et kunstværk. 

Både Sydøstjyllands Politi og Syd- og Sønderjyllands Politi har haft en forholdsvis rolig nat, og der har ikke været nogle større uheld. I morges omkring 7:30 blev saltbilerne sendt på vejene, så Politiet opfordrer til at køre pænt og komme afsted i god tid. 

Når man skal, så skal man. Syd- og Sønderjyllands Politi har i nat sigtet fem mænd for at urinere offentligt. Det giver en bøde og er ikke noget politiet anbefaler - det kan både give tis på fingrene og våde sko. 

Trafikken glider fint på både på skinner, motorveje og landeveje. Temperaturen har i nat været nede omkring frysepunktet, så vær opmærksom på glatte veje. Se den seneste melding fra Vejdirektoratet her.  

Det bliver skyet vejr i dag og først på dagen kan der komme enkelte sludbyger, men ellers bliver det mest tørt. Temperaturen ligger mellem frysepunktet og tre graders varme. Svag vind fra sydøst, men den tiltager i løbet af dagen. Ved kysternerne fra hård vind til kuling. 

Tak, fordi du læste med! 

Med venlig hilsen 

Line Sahl