TV der bevæger dig

Lørdagens overblik: Sådan bliver dagen

I dag løber Vestjyllands største festival for elektronisk musik af stablen, når 'Lydknust 2019' slår dørene op på Huset i Esbjerg. 'Lydknust' er et årligt arrangement tilrettelagt af studerende på den elektroniske musiklinje ”EMOL” på konservatoriet. Der er gratis entre og i løbet af dagen vil det være muligt at opleve elektronisk musik fra hele landet. 

Det er også i dag, at en ny udstilling åbner på Esbjerg Museum. Navnet på udstillingen er "Flag og følelser". Udstillingen er skabt i anledning af 800-året for Dannebrogs fald fra himlen i 1219. Ifølge sagnet dalede Dannebrog ned over de kæmpende ved Lyndanise i det nuværende Tallinn i Estland og ledte danskerne til sejr over esterne.  Udstillingen tager udgangspunkt i spørgsmålet om, hvordan Dannebrog og følelserne omkring flaget hænger sammen. Udstillingen planlagt til at stå i to år.

Skulle du fredag aften have undret dig over folk med kraftige projektører, der lyste i grønne områder omkring Tørningvej i Vojens, så var det Naturstyrelsen, der var ude for at tælle harer. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi. I Danmark har harebestanden været faldende siden 1900-tallet. Derfor laver Naturstyrelsen optællinger. Målet er, at haren skal være almindelig udbredt i hele landet.

Ingen meldinger om større trafikale problemer på veje eller med offentlig transport her til morgen.

Lørdag bliver først skyet, men i løbet af morgen- og formiddagstimerne klarer det op med lidt eller nogen sol. Temperaturer mellem 7 og 11 grader og vinden bliver let til frisk fra vest.

Tak, fordi du læste med.

Med venlig hilsen
Mark Bundgaard

Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App