TV der bevæger dig

Løse dyr til fare for trafikken

02:32

Foto. John Randeris, JydskeVestkysten. Foto: John Randeris

1 af 2

I denne unge har Syd- og Sønderjyllands Politi oplevet syv tilfælde, hvor dyr har været til fare for trafikken. Søndag blev 11 kvier dræbt af et tog nord for Varde - og i dag gik 20-30 kreaturer på en vej ved Skærbæk.

TV SYD har besøgt landmand Henrik Kjær, som hver eneste dag tjekker om der er strøm på hegnet.

- Der er det strøm, der skal være, konstatere han.

Tæller dyr

Hver dag sørger han også for at tælle sine kvier. Men sådan er det ikke hos alle landmænd. Derfor har politiet brugt mange mandetimer på dyr, som er brudt ud af deres indhegninger. Alt for meget tid, mener lederen af lokalpolitiet i Esbjerg, vicepolitiinspektør Lorenz Matzen.

- Jeg kan kun opfordrer til, at alle der har dyr, ser efter, om indhegningerne er i orden.

Efteråret er sæson for kreaturer, som bryder ud. Og søndag gik det rigtig galt. 14 kvier var brudt ud af deres indhegning nord for Varde og gik på togsporet, da der kom et tog fra Arriva. 11 af de 14 dyr blev dræbt ved sammenstøddet, og kun tre overlevede.

11 kvier dræbt af tog

Mandag morgen var 25-30 køer løs på hovedvejen ved Skærbæk i Tønder Kommune, og politiet i Aabenraa måtte tage sig af løstgående heste på Grænsevejen nær Rends. I begge tilfælde slap både dyr og mennesker uskadte.

Udover de løstgående dyr, som politiet måtte tage sig af i dag, har der i den seneste uge også været 30 får løs på en vej ved Agerskov og løse køer på motortrafikvejen mellem Sønderborg og Aabenraa plus i Janderup og Horne ved Varde. Ved Aabenraa sørgede en vaks bilist for at holde de store dyr væk fra kørebanen, indtil der kom hjælp.

Hjælp politiet

Hvis nogen støder på løsgående dyr i trafikken, vil politiet i øvrigt meget gerne have hjælp, så de hurtige kan finde frem til, hvor dyrene hører hjemme. F.eks. ved at aflæse øremærker.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden