Løsning på vej i lægestrid

1900 borgere i Fredericia, der lige nu står uden læge, kan fra på mandag igen ringe til en læge.

De borgere, der siden midten af januar har stået som en slags gidsler, efter at deres sædvanlige læge Stig Gerdes har fået frataget sin autorisation, får nu midlertidigt  en lægevikar, som de kan kontakte, hvis de har brug for at tale med en læge.

Det er Stig Gerdes selv, der har fundet den afløser, der de næste tre til seks måneder overtager kontakten med patienterne.

Som reglerne er skruet sammen, er det nemlig Stig Gerdes selv, der skal sørge for, at der er et nyt tilbud til de borgere, der er ladt i stikken.

quote

Ja, det er jo smart. Så er det mit ansvar til trods for, at jeg ikke længere fungerer som læge

Stig Gerdes, læge, Fredericia

- Der har jeg været heldig at finde én. Det er næsten som at finde en nål i en høstak. Det har været ret umuligt, siger Stig Gerdes til TV SYD.

Selvom Stig Gerdes har fået frataget sin autorisation midlertidigt,  har han stadig et ydernummer, og det betyder ifølge Region Syddanmark, at Stig Gerdes overtræder overenskomsten, hvis han ikke selv finder en løsning.

- Ja, det er jo smart. Så er det mit ansvar til trods for, at jeg ikke længere fungerer som læge. Altså, det er jo Knold og Tot, det siger jo sig selv, at det er umuligt for mig at gøre, siger Stig Gerdes.

Stig Gerdes fik den 13. januar frataget sin autorisation af Styrelsen for Patientsikkerhed. Styrelsen mener, at der er sket flere alvorlige fejl i forbindelse med behandlingen af en 27-årig patient.