Lokal bowlingklub avler medaljevindere på stribe

I BK Trekanten KIF er de rigtig gode til bowling, så gode at tre af deres spillere var med til VM og vandt medaljer.

Det danske bowlinglandshold tog en sølv og to bronzemedaljer med hjem fra VM i Bowling i USA - halvdelen af dem er fra Kolding. 

Mik Stampe vandt bronze ved turneringen, der blev afholdt i Las Vegas forrige weekend.

- Det var superfedt, det er det, vi kæmpe for hele året ,siger han til TV SYD.

I Danmark er bowling lidt en nichesport, men sådan er det ikke alle steder.

- Specielt i Asien er det kæmpestort, der har de plakater af deres bowlingspillere til at hænge rundt om i byerne og i lufthavnene. De kan nærmest ikke gå på gaden uden at skulle skrive autografer, siger Mik Stampe.

For Mai Ginge Jensen, der vandt sølv ved mesterskaberne, var bowlingen en meget naturlig ting at give sig til.

- Min mor arbejdede i en bowlinghal. Så blev min søster rigtig god til bowling, og så blev jeg misundelig på hende. Hun vandt så meget, det måtte jeg også kunne gøre, siger hun.

Successen kommer ikke ud af den blå luft. Hos medaljevindernes klub, BK Trekanten KIF, gør de nemlig meget for talentudviklingen

- Det vi gør er, at vi har flere timer til dem, end de andre klubber har. Vi har kvalificerede trænere på hele vejen rundt fra de mindste og op til bedste voksne, siger Ole Stampe, der er formand for klubben.

Se indslaget om medaljevinderne herunde. 

Selvom de danske kvinder klarer sig godt, er der andre sportsgrene end håndbold, hvor de danske farver brillerer. Det danske bowlinglandshold tog en sølv og to bronzemedaljer med hjem fra VM i Bowling i USA