TV der bevæger dig

Lokalbefolkningen hylder marskens digter

Foto: KIM KNUDSEN/KIM KNUDSEN.

Jens Rosendal, manden bag bl.a. sangen Du kom med alt det der var Dig, fylder 80 år, og på hans hjemegn i Tønder Kommune er lokalbefolkningen i fuld gang med at planlægge fødselsdagsaktiviteterne for marskens digter.

13 af sangene i den danske højskolesangbog har Jens Rosendal som tekstforfatter. I salmebogen er teksterne til to af salmerne skrevet af samme Jens Rosendal.

Gennem et langt liv har Jens Rosendal bidraget markant til den danske sang- og salmeskat, og med sine 13 sange i højskolesangbogen er han den nulevende digter, der er stærkest repræsenteret her. En af hans mest kendte og mest elskede sange er "Du kom med alt det der var dig".

Bosat i Ballum

Jens Rosendal er i dag bosat i Ballum midt i den sønderjyske marsk i Tønder Kommune. Og her er lokalbefolkningen i fuld gang med at gøre klar til at fejre ham, når han Kristi Himmelfartsdag, torsdag den 17. maj, runder de 80 år.

Helt i Jens Rosendals ånd bliver det en ægte folkelig markering med sang og naturoplevelser for alle, som har lyst til at være med.
- Vi er rigtig stolte over, at vi har en stor og anerkendt digter iblandt os. Jens Rosendal har betydet og betyder fortsat utrolig meget for mange mennesker. Derfor vil vi gerne hylde ham på hans runde fødselsdag. Vi vil gerne vise vores glæde og stolthed både over for fødselaren selv og over for omverdenen, siger Tove Tersbøl, der er en af initiativtagerne til fødselsdagsaktiviteterne.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu