Lokalplan hindrer tyverisikring

Kraft Biler i Fredericia har igen haft tyve-besøg. Der stjålet fem katalysatorer til over 100.000 kr. Et el-hegn kunne måske hjælpe, men det må de ikke sætte op på grund af lokalplanen.

Kraft Bilers kollega i Horsens, RAF Motors, har også været plaget af tyverier. Men det blev der sat en effektiv stopper for for ti måneder siden. Et elektrisk hegn har holdt ubudne gæster langt væk.

- Det vil kommunen ikke tillade, fordi det er en indfaldsvej, og det skal se flot ud, når folk kører ind til byen, siger medejer Jon Slot Hansen til TV SYD.

Kraft Biler har oplevet talrige tyverier:

- Vi har mistet airbags, vi har mistet katalysatorer, vi har mistet hele instrumentborde. Det var næsten nemmere at nævne, hvad der ikke er blevet stjålet, siger han videre.

- Vi ved ikke rigtigt, hvad vi skal gøre. Vi kan ikke hente råd og vejledning nogen steder, siger Jon Slot Hansen til TV SYD.

Politiet var mandag i bilforretningen for at optage rapport.

- Problemet i sådan en by som Fredericia, at i løbet af en nat er der en politipatrulje til rådighed i hele postnummer 7000 ? og de kan jo ikke være alle steder, noterer han.

Bilhandlerne i Danmark er opmærksomme på, at straffen for tyveri er hårdere syd for grænsen. Derfor kan det betale sig for østeuropæere at køre hele vejen gennem Tyskland for at komme til Danmark for at stjæle.

- Skulle man blive taget, er man fri igen i løbet af et kvarter, noterer han.

Se interviewet med bilhandleren (1:58)