TV der bevæger dig

Lokalråd skuffede over kommune i sag om flygtningeboliger

Det er de 3 hektar mark her, hvor de 40 flygtningepavilloner skal sættes op. Foto: Sandra Rask Petersen, TV SYD

Lokalrådet i Bramming er skuffede over, at kommunen ikke har inddraget rådet, efter kommunen har besluttet, at 40 flygtningepavilloner skal sættes op i Bramming.

Op til 80 voksne og 120 børn kan der være plads til i de 40 flygtningepavilloner, som Esbjerg Kommune vil sætte op på en mark ved parcelhuskvarteret Sønderparken i Bramming. Og selvom Bramming gerne vil bidrage med at tage sin del af flygtninge, så er Brammings nyvalgte lokalrådsformand skuffet over, at kommunen ikke har inddraget lokalrådet til at finde en løsning. Beboerne er nemlig uenige i placeringen af boligerne.

- Her er det ikke lykkes at komme med fra start, og det har givet en masse frustration. Jeg har fået en del mails og opringninger også igår aftes omkring det, hvor vi jo ikke rigtig har kunnet svare på noget, siger Jørgen Holberg, der er formand for lokalrådet i Bramming til TV SYD.

Han håber, at samarbejdet vil ændre sig, for lokalrådet mener, der er andre mere oplagte steder at placere pavillonerne. Eksmpelvis på Gabelsvej i Bramming.

- Det har tidligere huset flygtninge, og det er tæt på både skole og fritidscenter, så det mener vi også kunne bidrage til en bedre integration, siger Jørgen Holberg.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden