Lokalt band varmer op for Metallica

Aphyxion fra Ribe er netop blevet valgt til at være opvarmningsband for et af verdens største rockbands, når Metallica åbner Royal Arena i København.

Metallica kommer fire dage til København i begyndelsen af februar. Bandet med danske Lars Ulrich på trommer skal åbne det store spillested Royal Arena i Ørestaden i København.

Michael Vahl fra Ribebandet Aphyxion kan knapt forstå det endnu, men det er ganske vist at de skal varme op for verdensstjernerne.

quote

Før Royal Arena har vi spillet for 500-1.000 mennesker som det allerhøjeste. Lige pludselig skal vi spille et stadionshow med 16.000 mennesker foran et af verdens største bands.

Michael Vahl, forsanger, Aphyxion, Ribe

- Det er det vildeste. Vi kan slet ikke få armene ned. Det er en drengedrøm, der pludselig går i opfyldelse, siger Michael Vahl til TV SYD.

De fem musikere fra Aphyxion er alle omkring tyve år gamle. De har spillet heftig og melodisk dødsmetal sammen siden 2007. Nu går drengedrømmen i opfyldelse.

- Vi ved ikke endnu hvilken af de fire dage, vi skal spille. Men det bliver fantastisk, siger Michael Vahl fra bandets turné på en lang række folkeskoler. Fredag i Helsingør.

quote

Det er det vildeste. Vi kan slet ikke få armene ned. Det er en drengedrøm, der pludselig går i opfyldelse.

Michael Vahl, forsanger, Aphyxion, Ribe

Så det bliver noget større forhold, der venter dødsmetalbandet fra Ribe.

- Før Royal Arena har vi spillet for 500-1.000 mennesker som det allerhøjeste. Lige pludselig skal vi spille et stadionshow med 16.000 mennesker foran et af verdens største bands. Metallica har været en kæmpe inspirationskilde siden vi var helt små, så det bliver for vildt, slutter Michael Vahl.

 Aphyxion

Jonas Haagensen, guitar
Bertil Rytter, guitar, kor
Jais Jessen, Bas
Jakob Jensen, trommer
Michael Vahl, Vokalist
 
  • Begyndte i 2007
  • Nominering til bedste liveband ved Danish Metal Awards
  • 2. plads ved Royal Metal Grand Prix
  • Koncerter på Copenhell og verdens største metalfestival, Wacken Open Air, som det yngste band nogensinde.
  • I 2012 turnerede bandet Europa tyndt som 17-18 årige, og har i dag langt over 100 energiske koncerter bag sig.
  • Bandet udgav i efteråret 2014 deres meget anmelderroste debutalbum, Earth Entangled.