Lokalt firma redder den korte bro

En helt ny bro over Kongeåen ved Jedsted Mølle blev leveret i sidste uge - en meter for kort. Nu træder lokalt firma til og bygger broen længere.

Direktør Henrik Clausen fra Toftlund Maskinfabrik fik i sidste uge en noget usædvanlig opgave på sit bord. En opgave, han ikke var helt sikker på, om han ville sige ja til.

- Det er jo en sag, der får en masse opmærksomhed, forklarer han til TV SYD.

quote

Broens bærende profil skal forlænges, og fordi den er bærende, skal der ekstern kontrol på, og den skal skannes med ultralyd, så vi er sikre på, at den holder.

Henrik Clausen, direktør, Toftlund Maskinfabrik

Opgaven var også lidt usædvanlig. Esbjerg Kommune havde nemlig fået leveret en bro, der skulle gå over Kongeåen ved Jedsted Mølle. Men da broen skulle sættes op stod det klart, at den var en hel meter for kort.

Med kun en uge til den officielle indvielse stod kommunen i lidt af en klemme. Den valgte de at løse ved at hyre Toftlund Maskinfabrik ind til at rette op på bro-fadæsen og forlænge den korte bro med en meter.

Og det er ikke så enkel en sag, som man skulle tro, at lave en bro længere. 

- Broens bærende profil skal forlænges, og fordi den er bærende, skal der ekstern kontrol på, og den skal skannes med ultralyd, så vi er sikre på, at den holder, forklarer Henrik Clausen.

Hans folk gik i gang med opgaven i fredags. Med kun en uge til broens officielle indvielse fredag d. 22. september, så fik de travlt.

quote

Mine medarbejdere knokler på højtryk, og de har været i gang til sent fredag aften og hele weekenden.

Henrik Clausen, direktør, Toftlund Maskinfabrik

- De knokler på højtryk, og de har været i gang til sent fredag aften og hele weekenden, fortæller Henrik Clausen.

Hvem der har leveret den oprindelige bro, og hvorfor den pågældende virksomhed ikke selv får sin fejl rettet, har Miljøchef i Esbjerg Kommune, Christina Føns, ingen kommentarer til. 

- Vi har, i samarbejde med vores rådgivere, fundet den bedst mulige løsning, siger Christina Føns til TV SYD.

Hun forsikrer også, at der ikke havner en ekstraregning hos Esbjergs borgere. 

- Det gør der ikke, lover Christina Føns, der dog ikke vil oplyse, hvem der så betaler for at få broen forlænget.