TV der bevæger dig

London og New York inspirerer til sønderjysk gourmetsucces

20 sønderjyske restauranter deltager i den første Sønderjysk Gourmetuge. Foto: Huset Blom

20 sønderjyske restauranter deltager i den første Sønderjysk Gourmetuge. Foto: Christie's Sdr. Hostrup Kro

20 sønderjyske restauranter deltager i den første Sønderjysk Gourmetuge. Foto: Holdbi Kro

20 sønderjyske restauranter deltager i den første Sønderjysk Gourmetuge. Foto: Hotel Norden

20 sønderjyske restauranter deltager i den første Sønderjysk Gourmetuge. Foto: Ras2ranten

20 sønderjyske restauranter deltager i den første Sønderjysk Gourmetuge. Foto: Restaurant No. 10, Hotel Europa

20 sønderjyske restauranter deltager i den første Sønderjysk Gourmetuge. Foto: Hotel Tønderhus

1 af 7

Uge 9 er Sønderjysk Gourmetuge. For et lille beløb kan du nyde tre retter på en række sønderjyske restauranter.

For første gang løber Sønderjysk Gourmetuge af stablen. Hele ugen kan ganen blive forkælet med en 3-retters menu til 220 kroner på 20 forskellige restauranter i Sønderjylland.

Gourmetugen er blevet til i samarbejde mellem fødevarenetværket Sønderjyske Fristelser, turistforeningen Visit Sønderjylland og restauranterne – og allerede inden den første menu er serveret, har arrangørerne armene i vejret.

- Vi havde første møde i december. Så vi har haft travlt. Målet var at samle 20 restauranter og sælge 1.000 billetter. Vi fik samlet 20 restauranter, har allerede solgt over 3.500 billetter og syv restauranter melder udsolgt. Så det er en stor succes, fortæller projektkoordinator hos Sønderjyske Fristelser, Nikka Friis Jørgensen, til TV SYD.

Der findes lignende tilbud rundt omkring i både Danmark og udlandet, men der har aldrig tidligere været et samlet tilbud i Sønderjylland.

- Vi har fået inspiration fra dinning weeks i New York, London og København. Så vi har talt om det i flere år, og nu skulle det være, siger projektkoordinatoren.

Målet var at samle 20 restauranter og sælge 1.000 billetter. Vi fik samlet 20 restauranter, har allerede solgt over 3.500 billetter og syv restauranter melder udsolgt. Så det er en stor succes.

Nikka Friis Jørgensen, projektkoordinator, Sønderjyske Fristelser

En af de deltagende restauranter er Holdbi Kro. Her sidder indehaver og daglig leder Paul Loichtl i bestyrelsen i Sønderjyske Fristelser, der har været med til at få gourmetugen i gang.

- Vi fik travlt med at få de andre restauranter med. Så det er fantastisk, at der kun er få pladser tilbage eller udsolgt de fleste steder. En succes for de lokale råvarer, siger Paul Loichtl.

Restauranterne serverer menuerne henholdsvis klokken 17 og klokken 19.

- Det er vigtigt at gæsterne kommer til tiden, for der bliver lidt logistik med at få bordene gjort klar igen, forklarer Nikka Friis Jørgensen og slutter:

- Det bliver helt klart en tilbagevendende begivenhed.

Der kan købes billet op til 24 timer inden middagen, og arrangementet varer til og med søndag. Så billetsalget lukker lørdag klokken 17.

Du kan se restauranter, menuer og bestille billet på Visit Sønderjyllands hjemmeside.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu