Lufthansa-fly letter fortsat fra Billund trods pilotstrejke

Lufthansa-fly fra Billund til Frankfurt er afgået planmæssigt onsdag trods en varslet pilotstrejke. Dagen vil vise om de kommende ankomster og afgange med Lufthansa til og fra Billund gennemføres.

Lufthansas morgenfly til Frankfurt er lettet planmæssigt fra Billund med en besætning, der har overnattet i Billund. Også formiddagsflyet fra Frankfurt ankom planmæssigt og returnerede fra Billund kl. 10.40.

-  Vi har endnu ikke mærket  pilotstrejken hos Lufthansa her i Billund. Det skyldes formentlig, at ruten til og fra Frankurt flyves af datterselskabet Lufthansa CityLine, der tilsyneladende ikke er berørt af strejken mod moderselskabet, siger lufthavnsdirektør Kjeld Zacho Jørgensen til TV SYD.

Han opfordrer alle rejsende til at holde øje med udviklingen på lufthavnens hjemmeside, hvor eventuelle aflysninger straks bliver meddelt.

En tysk arbejdsret har tirsdag aften afvist Lufthansas forsøg på at forhindre en omfattende strejke blandt det tyske luftfartsselskabs piloter, som betyder, at hver tredje af Lufthansas flyafgange onsdag bliver aflyst. I alt 876 afgange er onsdag blevet aflyst af det tyske luftfartsselskab. Piloter i det tyske flyselskab strejker, fordi de er utilfredse med lønnen.

Strejken kommer efter et nyt sammenbrud i forhandlingerne. Det er arbejdsnedlæggelse nummer 14 siden april 2014.