Lukas Graham smed trøjen da solen kom frem i Tønder

Efter en regnfuld nat og morgen satte verdensstjernen Lukas Graham for anden gang på et døgn Tønder Festival på den anden ende.

For anden dag i træk satte verdensstjernen Lukas Graham Tønder Festival på den anden ende. Torsdag aften gav han sin første koncert, og fredag formiddag var han og bandet på den igen. Denne gang til årets skolekoncert.

Med et veloplagt publikum foran Open Air scenen bestående hovedsageligt af over 5.000 skoleelever fra Tønder og omegn serverede han det ene hit efter det andet.

Tidligere på fredagen havde regnen silet ned over Tønder, mens skolelever fra hele byen havde marcheret mod festivalpladsen i regnfrakker og gummistøvler. Men hen omkring middag kom solen pludselig frem fra skyerne.

Under hittet “Strip no More” skete der pludselig noget, som fik specielt den kvindelige del af det talstærke publikum til at reagere.

Lukas Graham smed trøjen og sang videre i bar overkrop.

“How come you don't strip no more?

Uh uh uh uh

How come you don't strip no more?

Uh uh uh uh”

Det fik hvinene frem ude på det store publikumsareal foran Open Air Scenen.

Før Grahams optræden havde skolekoncerten budt på to andre kunstnere. Folkbaltica Ensemble, som er unge musikere fra både den danske og tyske side af grænsen, og Folkekons, der er tidligere folkemusik-studerende fra Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg. 

Lukas Graham har ved tidligere festivaller optrådt i Tønder. For to år siden måtte han dog melde afbud af karrieremæssige årsager. Men i år er han vendt stærkt tilbage og har med sine to optrædener gjort sit til, at festivalens yngre publikum får en god oplevelse. 

Som barn og ung var Lukas Graham en flittig gæst på festivalen, hvor hans forældre har arbejdet som frivillige.