TV der bevæger dig

Lukning af DFDS-terminal udløser konflikt på Esbjerg Havn

Med lukningen af DFDS-terminalen i esbjerg mister 67 fastansatte med omgående virkning deres arbejdsplads. Foto: DFDS

Havnearbejderne i Losseklubben af 1944 på Esbjerg Havn er ikke umiddelbar klar til at overtage losningen af DFDS-fragtskibe, som der eller var lagt op til, da DFDS torsdag med øjeblikkelig virkning lukkede sin terminal og overdrog arbejdet til Blue Water.

DFDS-fragtskibet Ark Dania ligger fredag morgen i venteposition ud for Fanø, mens der arbejdes på, at løse konflikten mellem løsarbejderne i Losseklubben af 1944 og Blue Water Shipping efter DFDS melding torsdag om øjeblikkelig lukning af rederiets terminal på Esbjerg Havn. 

Læs også DFDS lukker godsterminal: 67 står til fyring

Med lukningen af DFDS-terminalen mister 67 fastansatte med omgående virkning deres arbejdsplads - heraf 52 terminalarbejdere, som er organiseret i 3F Transport ligesom havnearbejderne i Losseklubben. 

Havnearbejderne sælger ved mønstring deres arbejdskraft fra dag til dag - bl.a. til Blue Water.

Blue Waters overtagelse af losningen af DFDS-skibene vil betyde mere arbejde til løsarbejderne i Losseklubben - men de er vrede over, at de på forhånd ikke er blevet inddraget og informeret om den nye DFDS-opgave, ligesom der heller ikke er indgået en lokalaftale mellem Blue Water og Losseklubben om DFDS-skibene.

- Vi har forhandlet i aftes med Blue Water og det fortsætter vi med fredag, siger formanden for løsarbejderne i Losseklubben af 1944 på Esbjerg Havn, Lars Bo Carlsen, fredag morgen til TV SYD.

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden