Lukning af skattecentre havner på ny ministers bord

En række af landets 27 skattecentre er truet af lukning, og nu er sagen havnet på den nye skatteministers bord.

Bormestre i hele landet stod i kø for at advare tidligere skatteminister Holger K. Nielsen (SF) mod at nedlægge skattecentre i deres område.

Nu følger de op over for den nye skatteminister, Morten Østergaard (R).

Borgmester H.P. Geil (V), Haderslev, har sendt en opfordring til ministeren om, at skattecentret i Haderslev opretholdes.

Han henviser til, at en yderligere centralisering af skattevæsenet risikerer at koste statslige arbejdspladser i mere tyndt befolkede områder.

- En sådan strategi skævvrider Danmark endnu mere og skaber endnu større ubalance mellem de store byer og de tyndere befolkede egne. Staten er på denne måde medvirkende til at skabe en negativ spiral ved endnu engang at flytte vidensarbejdspladser væk fra et tyndt befolket og i forvejen hårdt ramt område, skriver borgmesteren.

Den tidligere skatteminister bekræftede under et samråd i Folketinget i november sidste år, at Skat er på vej med en plan om færre af skattecentre.

Skat har i de senere år reduceret antallet af ansatte fra 10.000 til 7.000. Målet er at komme ned på 6.000 ansatte, så der er ikke brug for så mange kontorer.

Her i landsdelen er der skattecentre i Tønder, Haderslev, Esbjerg (Ribe), Horsens og Billund.

Det er syv år siden, at de nuværende netværk af skattecentre blev oprettet.