Dansk mindretal: Lukningstruet skole når ikke mål om en million euro

Vestermølle Danske Skole fik ikke held med en ambitiøs pengeindsamling. Skolen i Sydslesvig er truet af lukning.

Vi vil indsamle en million euro inden juleaften. Sådan lød det meget ambitiøse mål for forældre til børn på Vestermølle Danske Skole, som er truet af lukning.

Indsamlingen begyndte, fordi Dansk Skoleforening Sydslesvig har anbefalet at lukke fire små danske skoler og en vuggestue i området. Ifølge forældrene svarer en million Euro til halvdelen af det beløb, Skoleforeningen kan spare med lukningerne. 

- Lige nu har vi samlet 2400 Euro, så vi er selvfølgelig meget langt fra det mål, vi meldte ud. Men det var også ment som en provokation. Meningen var at få skoleforeningen til at overveje andre sparemuligheder, siger Mareike Federmann, som har to børn på skolen.

Kæmper videre

Hun er fællesrådsrepræsentant for Vestermølle Danske Skole og understreger, at kampen ikke er slut.

quote

Vi synes, det er trist, hvis det danske mindretal mister institutioner.

Mareike Federmann, fællesrådsrepræsentant for Vestermølle Danske Skole.

- Indsamlingen gik ikke som håbet, men vi fortsætter kampen efter nytår. Vi synes, det er trist, hvis det danske mindretal mister institutioner, for så kommer de nok aldrig igen, siger Mareike Federmann.

Gigantisk hul i kassen

Udover Vestermølles skole og børnehave anbefaler skoleforeningen at lukke Risby Danske Skole, Kobbermølle Danske Skole og Bøl-Strukstrup Danske Skole i Angel. Også Harreslevmark Børnehave og den danske børnehave i Bramstedlund er lukningstruet.

Allerede i foråret sagde foreningens formand Udo Jessen, at skolerne samlet vil mangle op imod fem millioner Euro i de næste år. Derfor står foreningen fast på, at det næppe er muligt at undgå lukninger.

Fællesrådet skal først stemme om lukninger til foråret 2019.