TV der bevæger dig

Lydsystem lærer ordblinde børn at læse

Læsehelte har til huse i en gammel købmandsgård i Rostrup lidt uden for Gadbjerg. Her er førstesalen blevet indrettet til skolestue og huser i denne og næste uge skoleelever, som gerne vil have lidt mere styr på alfabetet. Foto: Jørgen Guldberg, TV SYD

Otte børn med læseproblemer er på lejr i Gadbjerg, hvor de lærer at sætte lyde sammen til ord.

De fleste folkeskoleelever gik på sommerferie i fredags, men for en lille, sej gruppe fortsætter læringen lidt endnu. Otte børn i alderen 9-12 år deltager nemlig i Læseheltes SommerCamp i Rostrup ved Gadbjerg.

- Det er børn, som er kørt sur i det der med at læse, eller som måske har en ordblindediagnose, siger initiativtager Tanja Düring Lindeneg til TV SYD.

Hun har firmaet TeGaun, som Læsehelte-projektet er en del af. Hos Læsehelte foregår undervisningen efter Alkalær-systemet, der bygger på bogstavernes lyde, så børnene lærer at sætte lyde sammen til ord. Målet er at give børnene et løft, så de kan komme til at læse på niveau med deres jævnaldrende.

- Vi hjælper med at skabe nye Læsehelte. Glade børn, der tror på sig selv og deres evner, og som ved hjælp af Alkalærsystemet får knækket læsekoden, siger Tanja Düring Lindeneg.

Du kan lære mere om Læseheltene på deres facebook-side.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden