Lykønskning til Europas bedste arbejdsplads

I dag var personalechefen i Frøs Herreds Sparekasse rundt til alle bankens fillialer for at ønske tillykke med titlen som Europas bedste arbejdsplads.

Frøs Herreds Sparekasse blev forleden kåret til Europas Bedste Arbejdsplads blandt 800 virksomheder.

Det var første gang, at en danskejet virksomhed løb med prisen, så i dag besøgte personalechef Bente Graae de enkelte afdelinger for at ønske tillykke.

Hun har selv stået i spidsen for den målrettede indsats med at skabe medarbejdere, der er ekstraordinært glade for at gå på arbejde.

- At vi som samfund flytter og udvikler os skyldes, at der er enkeltpersoner, der vælger at gøre en forskel og mennesker, der vælger at sætte sig nogle høje mål, gå efter dem og lykkes. En tankegang, der gennemsyrer den særlige Frøs-kultur, og som er baggrunden for den solide succes, som Frøs har skabt, siger Bente Graae.

Målt på respekt og fællesskab

Alle 800 deltagende virksomheder blev målt af deres medarbejdere på spørgsmål om troværdighed, respekt, retfærdighed, stolthed og fællesskab.

- Glade og dygtige medarbejdere er forudsætningen for at betjene kunderne bedst muligt. Derfor satte vi os et mål for år tilbage om at nå helt til tops med hensyn til medarbejdernes tilfredshed. Sammen har vi nået målet, og det er alle vi 134 medarbejdere i Frøs meget stolte og glade over, siger Kurt Jensen, som er administrerende direktør i Frøs Herreds Sparekasse.

Bag prisen står den verdensomspændende organisation Great Place to Work, der er en konsulent- og analysevirksomhed, der hjælper virksomheder i alle brancher med at blive gode arbejdspladser. 

Ros fra ministeren

- Først og fremmest et stort tillykke til Frøs Herreds Sparekasse. Jeg er utrolig glad for og stolt over, at en dansk arbejdsplads er den bedste i Europa. Virksomheden har fokus på trivsel og nærhed og på, at når medarbejderne har det godt, har kunderne det også godt. Dermed går Frøs Herreds Sparekasse forrest med at vise, at et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø også gavner bundlinjen, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

Læs om organisationen Great Place to Work