Lyndom til rumænsk tricktyv efter udlevering fra Finland

Lovens lange arm har ramt en 55-årig rumænsk mand flere år efter, at han begik tricktyverier i Aabenraa og Vejen.

En 55-årig rumænsk mand blev lørdag ved Retten i Sønderborg idømt fire måneders ubetinget fængsel samt udvisning med et indrejseforbud på seks år for tyveri og databedrageri.
Dommen faldt, efter at den rumænske mand var blevet anholdt i Finland på bagrund af en international arrestordre og efterfølgende udleveret til Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest). Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelse. 

Tilbage i august 2017 begik den rumænske mand sammen med en 40-årig rumænsk kvinde tricktyverier i Aabenraa og Vejen. Her stjal de to Dankort fra ældre mennesker, og det lykkedes tyvene at hæve i alt 12.000 kroner på det ene af kortene.
 
Den rumænske mand erkendte sig skyldig. Den medskyldige kvinde blev ved Retten i Sønderborg i april idømt fire måneders ubetinget fængsel samt udvisning med et indrejseforbud i seks år for de to tyverier samt databedrageri.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest)

  • UKA Vest er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere.
  • UKA Vest er placeret i Padborg. 
  • UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. 
  • På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet.