Lystsejlernes nye redningsbåd er klar

Juelsmindes nye redningsbåd er klar til at gå i aktion. Efter måneders renovering fik den lørdag sit navn, og kan nu hjælpe lystsejlere i nød.

quote

Det er en kæmpe forløsning, da der jo ligger hundredevis af frivillige arbejdstimer bag ved, så det er helt fantastisk den her dag.

Christian Agerskov, stationsleder, Dansk Søredningsselskab, Juelsminde

"Rescue Juelsminde" er navnet på Juelsmindes nye redningsbåd. Formand for Fritid og Fællesskab i Hedensted Kommune, Liselotte Hillestrøm (S), forestod dåben lørdag på kajen ved Juelsmindes Sejlklub.

Båden er købt i Sverige og ankom allerede i februar til Juelsminde, men før den kunne indgå i redningsaktioner, skulle den renoveres.

Formand for Fritid og Fællesskab i Hedensted Kommune, Liselotte Hillestrøm (S) døber redningsbåden i Juelsminde Havn.

Nu er renoveringsarbejdet overstået, og redningsbåden er klar til at arbejde for især lystsejlere, som kommer i havsnød.

- Det er en kæmpe forløsning, da der jo ligger hundredevis af frivillige arbejdstimer bag ved, så den her dag er helt fantastisk, siger stationsleder hos Dansk Søredningsselskab Christian Agerskov til TV SYD. 

"Rescue Juelsminde" er en lukket båd, som giver bedre redningsmuligheder især om vinteren.
"Rescue Juelsminde" er en lukket båd, som giver bedre redningsmuligheder især om vinteren.

Omkring 370 gange om året bliver Dansk Søredningsselskab kaldt ud til nødstedte både, som de hjælper til nærmeste havn. Der findes nu ti stationer fordelt i hele landet. To af dem ligger i TV SYDs sendeområde - på Årø og nu også i Juelsminde.

- Vi kaldes typisk ud til lystesejlere, der er gået på grund eller en båd, der har knækket masten, eller tabt en motor eller en propel, fortæller Christian Agerskov.

"Rescue Juelsminde" er en lukket båd med stor motorkraf. Noget der vækker glæde hos redningsteamet. 

- Det er jo fantastisk, nu når vi går efteråret og vinteren i møde, så vi kan være  tørvejr, og det betyder meget, fortæller Christian Agerskov.

Redningsbåden skal arbejde i farvandet fra Lillebælt ved Middelfart og op til Samsø.