By må ikke få sit gamle postnummer tilbage

Vester Nebels postnummer tilknytter sig mere til Vejle Kommune end Kolding Kommune, som byen ligger i. Men beboerne kan ikke få opfyldt ønsket om at få deres gamle postnummer tilbage.

I Vester Nebel hedder postnummeret 6040 Egtved. Der er bare lige den detalje, at Egtved er en del af Vejle Kommune – men Vester Nebel ligger i Kolding Kommune.

- Vi vil gerne have vores gamle postnummer, 6055, tilbage. Vi vil gerne tilhøre Kolding Kommune og ikke den gamle Egtved Kommune, eller Vejle Kommune, som det er i dag. Vi føler, at vores tilhørsforhold er til Kolding, siger Vester Nebel Lokalrådsformand, Ole Dall-Jensen, til TV SYD.

For fire år siden gik byens 2100 beboere sammen om en underskriftsindsamling, hvor 83 % af dem gav udtryk for, at de ønskede at få deres eget postnummer. De får dog næppe ønsket opfyldt.

Transportminister Ole Birk Olesen (LA), Trafik-, Bygge- & Boligstyrelsen samt PostNord, har nemlig givet afslag på, at Vester Nebel kan få sit eget postnummer.

Lisbeth Reipuert, driftschef i PostNord, forklarer i et skriftligt svar til TV SYD, at postnummersystemet alene er til for at PostNord kan sikre en korrekt posthåndtering. Hun tilføjer desuden, at en postnummerændring tager flere år at implementere, kan medføre forsinkelser og flere udgifter. Ikke kun hos Postnord men også i det offentlige.

Kolding Kommunes borgmester Jørn Pedersen (V), tror ikke kun det er Vester Nebel, der flyttede status i forbindelse med kommunalreformen i 2007. Han mener, at man bør få ryddet op i sagerne, så alle bliver glade.

- Skulle der være fem byer, der ønsker at ændre postnummer, så tror jeg nok, at PostNord overlever det. Det er jo ikke ret mange penge i det milliardunderskud de ellers har, siger borgmesteren til TV SYD.

I sidste uge fik en håndfuld små, danske øer deres egne postnumre.