Mårhunde-alarm: -Havde aldrig i min vildeste fantasi forestillet mig det

I sommer blev der spottet en mårhund på Mandø. Sidste mandag blev der så observeret 4-5 mårhunde. De kan skade dyrebestanden på øen, men i dag fik Niels Nielsen ram på to af dem, da han var på rævejagt.

I løbet af det seneste i år er der blevet set mårhunde op til flere gange på Mandø.

Nu er det så lykkedes at fange og få aflivet to af dem. Niels Christian Nielsen sidder i bestyrelsen i Mandø Jagtforening og var i dag på rævejagt, men byttet blev et andet.

- Vi havde fået en jagthund herover fra fastlandet af. Planen var, at vi skulle på jagt ude i vores kunstgrave og forsøge at få fat på nogle ræve. Hunden reagerer med det samme, da vi kommer derud, siger Niels Christian Nielsen til TV SYD.

Hunden har fået færden af noget og løber ind i kunstgraven. Den er væk i et par minutter, men kort tid efter dukker en mårhund op fra hullet.

quote

Vi skal have dem væk. Det kan komme til at gå ud over vores vadehavsprojekt med vadehavsfuglene og bestanden. Mårhundene er også er farlig for vores harer og mange af de andre dyr-

Niels Christian Nielsen, bestyrelsesmedlem, Mandø Jagtforening

- Jeg kan se med det samme, at det er en mårhund. Den vender sig om og går tilbage og forsvinder, siger Nielsen Christian Nielsen.

Han havde regnet med at skulle på rævejagt, så han blev overrasket, da han spottede mårhunden.

- Jeg er meget overrasket. Virkelig. Det havde jeg aldrig forestille mig i min vildeste fantasi.

Niels Christian Nielsen fortæller, at mårhunden er en utrolig dygtig svømmer, der samtidig kan bevæge sig over et stort område i løbet af en nat. Så det er muligt for dem at komme over på øen.

To mårhunde aflivet
Det viste sig, at hunden havde fået færden af to mårhunde. Jagthunden ender med at komme med den ene, mens Niels Nielsen senere får fat i det anden. Og det glæder jægeren, at der nu er hvert fald to mårhunde mindre på øen.

- Vi skal have dem væk. Det kan komme til at gå ud over vores vadehavsprojekt med vadehavsfuglene og bestanden. Mårhundene er også er farlig for vores harer og mange af de andre dyr, siger Niels Christian Nielsen.

Planen er, at jægeren på øen nu vil forsøge at få udryddet mårhundene på øen. I næste vil de igen tage ud til kunstgravene for at forsøge at fange dem og slå dem ihjel. 

Fakta om mårhunden:

Mårhunden er et lille rovdyr, der kan være en alvorlig trussel mod nogle af de mest sarte og beskyttede dyrearter i den danske natur. 

Mårhund er kategoriseret som skadevoldende vildt. Dette betyder, at mårhund kan skydes hele året under betingelse af, at bestemmelserne i Bekendtgørelse om vildtskader er overholdt. Alle må fange mårhund i en godkendt fælde, men kun jægere med jagttegn må skyde den.

Kilde: Miljøstyrelsen