Måtte ikke få en seng på sygehuset

Ved akut øjensygdom måtte ægtepar fra Sønderborg køre 163 km for at komme til den nærmeste øjenlæge. Selvom behandlingen foregik om natten, blev de bedt om at køre hjem igen. Det skriver Jydske Vestkysten.

Da Randi Jepsen en lørdag aften fik akutte øjensmerter, måtte hun og hendes ægtemand køre til Odense for at få den rigtige behandling.

I weekenden er der nemlig ikke nogen vagthavende øjenlæge på Sønderborg Sygehus. For Randi Jepsen betød det, at der var meget langt hjem i seng, da parret blev bedt om at køre hjem klokken fem om morgenen efter behandlingen. Det fortæller parret til Jydske Vestkysten.

Parret måtte sove i forhallen, fordi de var så trætte - et held, fordi Randi smerter blev værre, og hun måtte tilbage til øjenafdelingen.

Odense Universitetshospital forklarer, at der ikke er plads til, at ambulante patienter kan overnatte på patienthotellet.

Ægteparret har nu foreslået regionsrådsformand Carl Holst, at en øjenlæge får tilkaldevagt på Sønderborg Sygehus uden for dagtimerne. Men det er for dyrt, mener formanden.