To unge mænd dømt for cigaret-røverier

To unge mænd, som i dag blev dømt for to røverier mod købmanden i Stenderup-Krogager, blev anholdt efter tip fra offentligheden. Bl.a. på baggrund af overvågningsbilleder i TV SYD.

En 18-årig mand fra Esbjerg blev idømt halvandet års fængsel. Han modtog dommen. Hans makker, en 20-årig mand, også fra Esbjerg, blev idømt 1 år og 3 måneders fængsel. Han ankede dommen på stedet.

Første røveri fandt sted den 12. september. To mænd standsede uden for forretningen, og den ene løb ind i butikken – maskeret og med en attrappistol.

quote

Retten lagde især vægt på, at røverierne blev begået inden for et kort tidsrum, og under anvendelse af maskering og trusler med en attrappistol.

Anklagerfuldmægtig Tobias Engby, Sydøstjyllands Politi.

Inde i forretningen sagde røveren ”Kom med cigaretterne!”, mens han pegede med attrappistolen. Manden løb derefter tilbage i bilen, som hurtigt gassede op og forsvandt fra stedet. Med sig fik de 59 pakker cigaretter.

16. februar gentog de røveriet. Samme mand truede sig denne gang til 40 pakker cigaretter.

Sagen blev efterforsket, og allerede efter det første røveri blev overvågningsvideo vist i TV SYD og senere i Station2. Det var dog først efter et lignende røveri i Grindsted den 15. maj, at politiet fik de afgørende oplysninger.

Tilstod begge røverier

- De to mænd blev anholdt den 20. maj og dagen efter fremstillet i grundlovsforhør. Allerede under grundlovsforhøret erkendte de to mænd, at de havde begået begge røverier.

- Pistolen, der blev anvendt ved røverierne, havde politiet dog ikke fundet. Den ene gerningsmand beskrev, hvor politiet kunne finde den, og en ransagning viste, at der var tale om en såkaldt softgun pistol, siger anklagerfuldmægtig Tobias Engby, som har ført sagen for anklagemyndigheden.

Ud over fængselsstraffene blev de to også dømt til at erstatte udbyttet ved røverierne.

- Retten lagde især vægt på, at røverierne blev begået inden for et kort tidsrum og under anvendelse af maskering og trusler med en attrappistol. At de begik røverierne sammen, og den 18-årige mands tidligere straffe for lignende kriminalitet fik også en skærpende betydning, siger Tobias Engby.

Retten varetægtsfængslede begge mænd efter dom indtil afsoning, da hensynet til retshåndhævelsen på grund af forholdets grovhed kræver det.