To mænd idømt fængselsstraf for 350 Mobile Pay-bedragerier

En 20-årig mand og en 19-årig medgerningsmand blev onsdag idømt flere års fængsel i en omfattende sag om databedrageri med Mobile Pay som værktøj.

To mænd fra Sjælland fik onsdag ved Retten i Esbjerg henholdsvis to og et års fængsel. De to mænd begik omfattende databedrageri i Esbjerg-området i perioden fra efteråret til 2013 til foråret 2014, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi torsdag i en pressemeddelelse.

Den 20-årige mand havde lavet flere falske hjemmesider på internettet, hvor han narrede godt 350 personer til at udlevere deres kreditkortoplysninger ved at få dem til at bestille fiktive varer.

Oplysningerne brugte den 20-årige mand til at oprette Mobile Pay, og det gjorde det muligt for manden at overføre og hæve store beløb fra de forurettedes konti. Han misbrugte også oplysningerne til at lave køb på internettet. Den 19-årige medgerningsmand begik samme type af lovovertrædelser men af et mindre omfang.

Efterforskningen har vist, at sagen omfatter godt 350 forurettede, og sagen mod de to mænd omfatter i alt 30 forhold. Den 20-årige blev idømt to års fængsel for omfattende bedragerier med Mobile Pay. Han blev samtidig dømt til at betale en større erstatning til Danske Bank. Den 19-åriges lovovertrædelser var et mindre omfang, hvorfor dommen lød på et års fængsel, hvoraf de seks måneder blev gjort betinget.

Anklager Sven Licht er tilfreds med sagens udfald:

- Ved misbrug af Mobile Pay har der været tale om et brud på den tillid, som der skal være i samfundet til en almindelig betalingsform. Derfor er det vigtigt, at der med straffene er sket en markant retshåndhævelse.