Maersk Oil flytter stillinger til Esbjerg

Maersk Oil skærer ned i sin danske forretning og samler alt relateret til selskabets danske olie- og gasproduktion i Esbjerg.

Hele Mærsks olieforretning flyttes til Esbjerg. Det koster 160 stillinger i København, fortæller Maersk Oil, Mærsk-koncernens oliedivision, i en meddelelse. 

 
 

Sparerunden er en del af den omfattende omstrukturering af koncernen, som A.P. Møller-Mærsk er i gang med. Det er endnu for tidligt at sige, hvor mange stillinger der flyttes til Esbjerg.

Maersk Oils danske aktiviteter foregår på  Nordsøen, hvor selskabet pumper omkring 55.000 tønder olie og gas op hver dag på en række felter. 

- Vores medarbejdere har udført et stort arbejde, og vi anerkender,  at dagens meddelelse vil være foruroligende nyheder for dem. Det er dog et nødvendigt skridt for at forblive konkurrencedygtige i Nordsøen og den bredere Maersk Oil-forretning, siger Martin Rune Pedersen, der er driftsdirektør i Maersk Oil, i meddelelsen om flytningen. 

 

RETTELSE: Vi skrev i første omgang, at Mærsk Oil flytter 200 stillinger fra København til Esbjerg. Det er dog for tidligt at sige, hvor mange stillinger der er tale om.