Mærsk sælger Danbor i Esbjerg til nordmænd

Rederikoncernen A.P. Møller-Mærsk sælger nu det esbjergensiske datterselskab Danbor med 500 ansatte til norske NorSea Group. Umiddelbart medfører det nye norske ejerskab ikke færre arbejdspladser i Esbjerg.

Virksomheden, der har hovedkontor i Esbjerg, er i dag en af ​​verdens største udbydere af on-og offshore-løsninger til den internationale olie- og gasindustri. Samtidig har man også vindindustrien som kunder.

- Danbor er en sund og veldrevet virksomhed, som ikke er en del af vores strategiske fokus og derfor fortjener en dedikeret ejer, der vil være i stand til at udvikle forretningen yderligere, siger Jakob Thomasen, chef for Maersk Oil.

- Norsea Group er en anerkendt spiller i branchen, og jeg er overbevist om, at de vil drive virksomheden fremad med den rette ånd og et langsigtet perspektiv i tankerne, siger han i en pressemeddelelse om salget.

Norsea Group er Norges førende leverandør af base og logistikydelser til olie-og gasindustrien. Virksomheden har også afdelinger i Aberdeen i Skotland og Perth i Australien.

Købet af Danbor vil give Norsea Group en betydelig tilstedeværelse i Danmark samt øge sin tilstedeværelse i Storbritannien. Virksomheden er nu i stand til at betjene kunder i hele Nordsø-bassinet.

I de senere år er Danbor også blevet godt etableret i markedet for vindkraft, hvor Norsea koncernen ønsker at øge sit fokus. Esbjerg er et centralt punkt i den europæiske vindmølleindustri, og Danbor har kontrakter inden for logistik og reparation og vedligeholdelse af både offshore og landbaserede vindmøller.