TV der bevæger dig

Mærsk sælger Danbor i Esbjerg til nordmænd

Rederikoncernen A.P. Møller-Mærsk sælger nu det esbjergensiske datterselskab Danbor med 500 ansatte til norske NorSea Group. Umiddelbart medfører det nye norske ejerskab ikke færre arbejdspladser i Esbjerg.

Virksomheden, der har hovedkontor i Esbjerg, er i dag en af ​​verdens største udbydere af on-og offshore-løsninger til den internationale olie- og gasindustri. Samtidig har man også vindindustrien som kunder.

- Danbor er en sund og veldrevet virksomhed, som ikke er en del af vores strategiske fokus og derfor fortjener en dedikeret ejer, der vil være i stand til at udvikle forretningen yderligere, siger Jakob Thomasen, chef for Maersk Oil.

- Norsea Group er en anerkendt spiller i branchen, og jeg er overbevist om, at de vil drive virksomheden fremad med den rette ånd og et langsigtet perspektiv i tankerne, siger han i en pressemeddelelse om salget.

Norsea Group er Norges førende leverandør af base og logistikydelser til olie-og gasindustrien. Virksomheden har også afdelinger i Aberdeen i Skotland og Perth i Australien.

Købet af Danbor vil give Norsea Group en betydelig tilstedeværelse i Danmark samt øge sin tilstedeværelse i Storbritannien. Virksomheden er nu i stand til at betjene kunder i hele Nordsø-bassinet.

I de senere år er Danbor også blevet godt etableret i markedet for vindkraft, hvor Norsea koncernen ønsker at øge sit fokus. Esbjerg er et centralt punkt i den europæiske vindmølleindustri, og Danbor har kontrakter inden for logistik og reparation og vedligeholdelse af både offshore og landbaserede vindmøller.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden