TV der bevæger dig

Magikeren og autisten Mortenn trækker et drømmejob op af hatten

00:44

Mortenn Christiansen spiser et spillekort - og får det til at blive helt igen.

Mortenn Christiansen deltager, når der er Open Mic. Foto: Troels Sørensen, TV SYD

1 af 2

Mortenn Christiansen trodser sin autisme og optræder som tryllekunster og entertainer. Nu har han udsigt til at supplere med et job, der hvor han har det allerbedst. I en tryllebutik.

En eller to gange om måneden træder Mortenn Christiansen frem på en scene for at underholde med sin tryllekunst. Og det er på trods af sine sociale udfordringer som autist. Han vil nemlig allerhelst undgå nye mennesker.

Læs også Mortens magiske forvandling: Trodser sin autisme og stiller op som showmand

 Så han ved også, at en proffesionel karriere som tryllekunstner vil være en stor opgave for ham. 

 Derfor glæder Mortenn Christiansen sig også over den mulighed, han i stedet har fået. Han har nemlig udsigt til lidt af et drømmejob ved siden af sine trylleshows. Selvfølgelig i en magisk verden. 

00:32

Autisten Mortenn Christiansen er som forvandlet på scenen.

Luk video

De sidste otte år er han kommet i gøglerbutikken Pegani i Horsens, hvor han har hjulpet til på lageret og tryllet for kunderne. Men siden oktober i år har han været i jobprøvning i forretningen. Hvis alt går efter planen, får han et flexjob i butikken i det nye år.

- Her handler det om tryl og ikke om, at jeg er autist. Det giver mig ro, at jeg kan se frem til et job her blandt alle tryllerekvisitterne. Her har jeg det rart. Jeg kender folk, og mange af kunderne er mine venner, siger han.

Her handler det om tryl og ikke om, at jeg er autist.

Mortenn Christiansen

 Selvom Mortenn Christiansen har haft travlt med sin jobprøvning de sidste måneder, har han altså ikke lagt sit trylleshow på hylden. I efteråret har han bl.a. optrådt til Open Mic i Vejle og på spillesteder i Silkeborg og København. Mortenn Christiansen bliver også booket til private arrangementer. Bl.a. har flere institutioner for autister henvendt sig. Lige nu er der ingen bookninger i 2017, men det er helt bevidst.

- Jeg har fuldt fokus på mit flexjob lige nu. Hvis jeg skal tænke på shows, stresser jeg bare. Men jeg kan jo ikke lade være med at være kreativ og har da også planer om at deltage i et klubmesterskab til februar, siger Mortenn Christiansen til TV SYD. 

00:13

Mortenn blæser sæbebobler med munden.

Luk video

Mortenn Christiansen kan slet ikke lade være med at trylle og synes, at det er fedt at vise folk, hvad han kan. Men han drømmer altså ikke om en professionel karriere som entertainer lige nu.

- Jeg har det helt fint med, at jeg bare optræder en gang i mellem og så have et job ved siden af. Det er sådan, jeg helst vil have det, siger han til TV SYD. 

TV SYD mødte første gang Mortenn Christiansen her i efteråret, hvor han i Sørens om Søndagen ærligt fortalte om at være autist og alligevel gå efter en karriere indenfor trylleri. Dengang blev en video med Mortenn set tusindvis af gange på Facebook - og den store interesse har overrasket den unge tryllekunstner.

02:56

Se Mortens fantastiske evner som autist.

Luk video

- Da jeg kiggede første gang, var videoen set mere end 20.000 gange - og det synes jeg var vildt. Senere på dagen var den set mere end 100.000 gange. Det overgik jo 'vildt' med flere længder, siger Mortenn Christiansen. 

Du kan se Sørens om Søndagen med Mortenn Christiansen her:

10:48

På trods af at 20-årige Mortenn Christiansen er autist, så har han modet til alligevel at gå efter en karriere inden for trylleri, magi og gøgl. Det kræver at han står foran nye mennesker og optræder i nye sammenhænge gang på gang - en kæmpe udfordring for en autist.

Luk video
00:32

Sørens om søndagen - Mortenn fortæller om hvor upraktisk det er, at ville optræde, når man er autist.

Luk video

 

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu