TV der bevæger dig

Major i Skrydstrup: Du kan tro, vi er klar til show

Forberedelserne er i fuld gang før morgendagens store show på flyvestationen i Skrydstrup. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen

Forberedelserne er i fuld gang op til det store Airshow i Skrydstrup søndag. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

1 af 2

Søndag er den helt store dag for Flyvevåbnet på Fighter Wing Skrydstrup. Lørdag skal de sidste foreberedelser på plads, før de 150.000 gæster kommer.

Vi har glædet os i et halvt år til de her dage, i dag og i morgen, siger Major Hans Peter Bagger fra Fighter Wing Skrydstrup til TV SYD. - Og du kan tro vi er klar!

Lørdag skal de sidste forberedelser på plads før op mod 150.000 mennesker søndag forventes at komme forbi flyvestationen, for at se jetjagere udføre halsbrækkende manøvrer i luften over Skrydstrup.

- Den dag er vores mulighed for at vise, hvad vi kan, så det er en stor dag for os, siger Major Hans Peter Bagger.

Selv glæder han sig især til at se det ukrainske fly SU-27 udføre en såkaldt "solo flank". - Det er noget helt særligt, at vi har fået sådan et fly hertil, fortæller Hans Peter Bagger.

Sikkerheden ved så stort et arrangement skal være i orden. Og det er den også forsikrer Hans Peter Bagger. - Dem, der skal optræde i morgen, de prøver deres program i dag, blandt andet af hensyn til sikkerheden, siger han.

En ting, der har krævet særlige overvejelser op til det store show er trafikken. Sidst Fighter Wing Skrydstrup var vært for Danish Airshow var i 2010, og der opstod store problemer i trafikken, da 50.000 biler forsøgte at kommer ind og ud af flyvestationens to indgange samtidig. I år åbnes der i alt seks indgange til området.

Major Hans Erik Raun er også en del af forberedelserne til søndagens show, og han opfordrer til, at man har tålmodighed, hvis man kommer for at se showet.

- Der vil blive kø, og der vil blive træg trafikafvikling, men alle vil komme ind, og vi anser ikke, at det vil give de store problemer, siger Hans Erik Raun til TV SYD.

De to majorer har nogle gode råd til morgendagens besøgende.

For det første opfordrer de alle til at komme i god tid. Dørene åbnes klokken 8, og hvis man vil have hele showet med, så er det en god idé at sigte mod at ankomme på det tidspunkt. Skulle man så sidde i kø, så starter selve programmet først klokken 10.00 så der er god tid til at komme ind og få parkeret bilen, før showets start.

For det andet, så er det en god ide, at være tålmodig. Det kommer til at være kø, men alle kommer ind forsikrer Major Raun.

For det tredje, så er det en rigtig god ide at have høreværn med, siger Major Hans Peter Bagger.

Showet slutter officielt kl. 16.30.

TV SYD er med hele dagen, hvor vi liveblogger fra pladsen. Følg med på hjemmesiden.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden