Malede portræt af hjemløs og fik rundtur i København

Maler Trine Kandborg fra Vejle faldt for et ansigt på forsiden af Hus Forbi og malede et stort portræt af det. Det førte til en guidet rundtur i Københavns skyggeside.

Første gang Trine Kandborg så Haralds ansigt på forsiden af Hus Forbi, var det under overskriften ?Tilbage til livet efter selvmordsforsøg?.

- Jeg faldt for udtrykket i mandens øjne. Og da jeg læste, hvilke lidelser livet har budt ham, tænkte jeg: Hold da op, og han har stadig lyst til livet. Og det brænder igennem i hans øjne, siger Trine Kandborg.

Efter hun havde malet portrættet, ville hun sælge maleriet, men ikke uden Haralds tilladelse, så hun fandt ham på et herberg i København. Han blev glad for at se maleriet og kvitterede med en guidet rundvisning forbi Mændenes Hjem, Maria kirkens varmestue og et fixerum.

- Det gjorde stort indtryk på mig at se de steder, hvor Harald kommer. Det er jo en helt anden verden, end jeg normalt bevæger mig i. Blandt andet så jeg det sted, hvor Harald forsøgte at begå selvmord, da han var allerlængst nede. Det rører én på en særlig måde, når man går rundt med et menneske, som har været så tæt på at tage sit eget liv, siger Trine Kandborg.

Pengene fra salget af maleriet går til Blå Kors.

Maleriet på auktion på Lauritz.com