49-årig mand dømt for voldtægt og trusler mod to søstre

Manden er dømt for at have begået seksuelle overgreb mod to piger, han skulle opdrage.

En 49-årig mand fra Vejle er ved Retten i Kolding idømt syv års fængsel for gentagne seksuelle overgreb og trusler mod to afrikanske søstre, som han havde fået betroet opdragelsen af.

De to piger flygtede fra Congo til Danmark i en alder af henholdsvis seks og 16 år. Den 49-årige mand har selv congolesiske rødder.  Det oplyser senioranklager Helle Iversen fra Sydøstjyllands Politi til TV SYD. 

- Jeg er meget tilfreds med dommen, og at Retten i Kolding var enig i stort set hele anklageskriftet, siger Helle Iversen til TV SYD.

Truede med at sende pige til Congo

Overgrebene blev begået på adresser i Give, Vejle og Skanderborg, og de stod på i en årrække fra den ældste pige var 16 år, og den yngste af pigerne var 9 år.

For den ældste af de to søstre, der i dag er 31, fandt voldtægterne sted fra 2002 til 2004, mens det for den yngste søster, på nu 21 år, drejede sig om perioden 2011 til 2014. Forud for det gik der dog andre krænkelser, oplyser Helle Iversen. 

Den 49-årige blev også fundet skyldig i trusler mod den yngste af pigerne. Den 49-årige truede blandt andet med, at pigen ville blive sendt tilbage til Congo, hvis hun modsatte sig eller fortalte om overgrebene. Og det har altså været medvirkende til den hårde dom. 

- Der blev lagt væk på i dommen, at de to piger var sårbare. Overgrebene foregik i pigernes eget hjem, og de var afhængige af den 49-årige mand og dennes kone, fordi de ikke havde et netværk i Danmark eller kendskab til deres rettigheder, fortæller Helle Iversen om den hårde dom. 

Den 49-årige mand har under hele sagen nægtet sig skyldig i både overgrebene og i truslerne. Han ankede dommen på stedet, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Pige blev gravid

Ifølge anklageskriftet i sagen tiltvang den 49-årige sig samleje med søstrene ved blandt andet at slå dem og tage kvælertag.

I 2003 blev den ene af søstrene ifølge anklagen gravid og fik foretaget en abort.

Anklagemyndighedens stærkeste beviser i sagen har været de to pigers egne forklaringer.

Både pigerne og den formodede gerningsmand har permanent opholdstilladelse, men ikke dansk statsborgerskab.