Mand i Esbjerg fængslet i hemmelig bombesag

I ni måneder har en 35-årig mand siddet fængslet, mistænkt for at ville sprænge Esbjerg Rådhus i luften.

En 35-årig mand fra Esbjerg har siden 1. december siddet varetægtsfængslet i Esbjerg, mistænkt for at ville sprænge byens rådhus i luften.

Ifølge advokaturchef Tanja Nissen fra Syd- og Sønderjyllands Politi har manden været sigtet for flere ting.

- Men i retten har han været sigtet for og er blevet fængslet for besiddelse af sprængstof og ingredienser til at fremstille sprængstof samt for trusler, siger Tanja Nissen.

Ifølge sigtelsen fremkom den 35-årige med truslerne under et møde på et jobcenter i Esbjerg 9. august sidste år.

- Her sagde han, at han ville sprænge Esbjerg Kommune i luften, og at han vidste, hvordan man konstruerer en bombe, fortæller Tanja Nissen.

Lager af gødning

Ifølge Esbjerg Net Avis, havde den 35-årige angiveligt samlet et større lager af gødning til fremstilling af en bombe, ligesom han havde indkøbt store mængder til fremstilling af nitroglycerin, et højeksplosivt sprængstof.

Tanja Nissen ønsker ikke at kommentere disse oplysninger.

- Vi har beslaglagt adskillige genstande, men jeg kan ikke komme nærmere ind på, hvilke, siger hun til Ritzau.

Hun vil heller ikke kommentere netavisens oplysninger om, at manden blev anholdt efter, at politiet havde fået et tip fra hans ekskone. Hun ligger angiveligt i strid med manden for at undgå, at han får samkvem med parrets fælles barn.

- Jeg kan oplyse, at vi på et tidspunkt får en anmeldelse fra Esbjerg Kommune og derefter skrider til anholdelse af manden, siger hun.

Sagen ligger nu til vurdering hos Statsadvokaten for Sønderborg med henblik på at rejse tiltale mod den 35-årige.