Mand idømt forvaring for voldsomt overfald med støvsugerrør

En makaber sag om et overfald med et støvsugerrør og en hjemmelavet kniv fandt fredag sin afgørelse. En 38-årig mand er idømt forvaring.

- Nu skal du dø, mand.

Sådan lød de første ord i en sag fra Horsens, der blev afgjort ved Retten i Horsens fredag, ifølge en pressemeddelelse Sydøstjyllands politi er afsender på.

Ordene kom fra en indsat i Statsfængslet Østjylland ved Horsens, da han opsøgte en medfange i hans celle. Den indsatte, og nu dømte i sagen, slog herefter offeret i hovedet med et metalrør fra en støvsuger, hvorefter han stak og skar i offerets hals med en hjemmelavet kniv, der var formet af en tandbørste og et barberblad.  

- Offeret forklarede i retten, at gerningsmanden nærmest skar i halsen på ham på samme måde, som man skærer i et franskbrød. Sådan op og ned, forklarer anklagerfuldmægtig Jesper Rubow i politiets pressemeddelelse.

Under sagen er der foretaget mentalundersøgelse af gerningsmanden. Den dømte er ikke fundet sindssyg, men konklusionen i mentalundersøgelsen og i en udtalelse fra Retslægerådet anbefalede, at han skulle idømmes forvaring, da han udgør en nærliggende fare for andres liv, legeme, helbred eller frihed.

Udover drabsforsøg blev der dømt for trusler og vidnetrusler mod offeret, ligesom gerningsmanden blev dømt for trusler mod en fængselsbetjent, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Offeret blev tilkendt en erstatning på 30.000 kroner.